Articles

Gentse Helden of de verkeerde geschiedenis van de geteisterde straten waar grote en kleine Gentse heldenverhalen hun plaats heroveren.

Author
  • anoniem Anoniem

Abstract

Heeft jouw kanarie de postbode gered van de kwaadaardige hond van de buren? Is je moeder stiekem balletdanseres? Woont de broer. van Rambo bij jou in de straat? Met deze oproep in buurtkrantjes, op radio en televisie begon in februari 2001 de zoektocht naar ongekende Gentse heldenverhalen.

In oktober 2002 werd het Heldenboek officieel voorgesteld en werd er
tevens een multimedia tentoonstelling over dit project georganiseerd in het Caemersklooster. Centraal staan de verzamelde verhalen en videofragmenten uit het spektakel. Een ideaal moment waarbij de deelnemers elkaar terug zien en herinneringen ophalen. Uit alle contacten met deelnemers blijkt dat Gentse helden een hoogtepunt in 2002 was.

How to Cite:

Anoniem, a., (2003) “Gentse Helden of de verkeerde geschiedenis van de geteisterde straten waar grote en kleine Gentse heldenverhalen hun plaats heroveren.”, Van Mensen en Dingen: tijdschrift voor volkscultuur in Vlaanderen 1(1). doi: https://doi.org/10.21825/vmend.v1i1.5372

Downloads:
Download PDF
View PDF

337 Views

185 Downloads

Published on
11 Feb 2003
Peer Reviewed
License