Articles

Rijksnormaalschool, Hogeschool, Departement Lerarenopleiding, K.L. Ledeganckstraat. Minder bekende en/of verdwenen locaties.

Author
  • Daniel van Ryssel

Abstract

Het gebouw is ontworpen voor een spievormig terrein tussen de K.L. Ledeganckstraat en de Hofbouwlaan door Willame en Goovaerts, twee architecten van de dienst Burgerlijke Gebouwen: een neogotisch gebouw met vier vleugels rond een binnentuin en een door een muur met ijzeren hekkens omsloten zijtuin met directeurswoning, die tot 1937 dienst deed als rijkstuinbouwschool, thans te Melle. Voorgevel van eenentwintig traveeën in donkerrode baksteen. Overhoeks twee ronde torentjes. Het geheel heeft architecturaal geen bijzondere waarde. De school was aanvankelijk bedoeld als normaalschool voor meisjes, maar de nabijheid van de Leopoldskazerne -en de studenten deed de regering op het laatste moment beslissen de jongens te Gent en de meisjes in Brugge onder te brengen.

How to Cite:

van Ryssel, D., (2012) “Rijksnormaalschool, Hogeschool, Departement Lerarenopleiding, K.L. Ledeganckstraat. Minder bekende en/of verdwenen locaties.”, Ghendtsche Tydinghen 41(6). doi: https://doi.org/10.21825/gt.v41i6.5437

Downloads:
Download PDF
View PDF

1266 Views

263 Downloads

Published on
19 Dec 2012
License